HTML

A Kenyeres Blog

A magyar nép eledelének története, készítése, megismertetése és értékelése.

Friss topikok

  • anyad.loller: aaaaaaaaaaahhhhhhhhhh kkeeeeeeeeeennnyyyyérrrrrr ahhhhh méééééééééééégggg (2010.03.01. 19:41) A Vámosi Parasztkenyér!
  • anyad.loller: húh oda vagyok a kenyerekért egyenesen kenyér fan vagyok egyszer belevertem egy kenyérbe, de most ... (2010.03.01. 19:35) Üdv!

Linkblog

Első tesztalany! A veszprémi CBA fehér kenyér.

2008.09.19. 14:18 A Pék

Gyártó: Polus Coop ZRT.
Típus: FEHÉR (rácson sült)

Mivel is kezdjem?

Talán azzal, hogy a Cba Fehérkenyérnek nagyobb a füstje mint a lángja. Választásunk azért esett erre, mert talán ez a város egyik legtöbbet fogyasztott kenyere. Első ránézésre nagyon gusztusosnak tűnt, mikor a polcon megláttuk, de hamar kiderült mit takar az igényes külcsíny :D.

Kezdjük is rögtön a külsejével:

A mérete megfelelő (hossz: 34 cm) színe sárgásbara helyenként lisztfoltok láthatóak. A héja közepesen puha az alja keményebb, látszik rajta, hogy rácson sült. Rossz pont viszont, hogy a cimkén sem a gyártási dátum, sem a lejárati idő nem szerepel. Ez bizony nem szép dolog.

Az illata negyon gyenge ha közel hajol hozzá az ember, akkor érezni valamit, de az is inkább enyhén irritáló mint kellemes. ha felvágjuk ez a szag nagy mértékben erősödik akár másfél méterről is érezni.

Mit rejt a felszín?

Felvágás közben enyhén morzsálódik, de abszolút nem zavaró (+ pont). belseje szép fehér kimondottan kellemse ránézni, viszont az ekkor pillantottuk meg a hatalmas lyukakat amik a kenyér belsején tátonganak. Látszik rajta, hogy nagyon fel van fújva, nem véletlenül volt ilyen méretes.

Kóstolás után.

A belseje ízetlen a felső héjáról nem is beszélve, olyan érzést kellt mintha az ember valami gumit rágna és ezt még le is kell nyelnie. egyedül az alsó héjnak volt valami kellemes sült íze.

Mézteszt:

Kenés közben nem szakad szét, morzsák sem ragadnak rá, viszont a gyanúnk beigazolódni látszott:  a lyukakaon ömlik a méz. Evés közben folyik az ember kezére az asztalra mindedenhova. BORZALOM! ÉS MÉG MÉZZEL IS ÍZELTLEN!!!

Összességében azt kell mondja, a tettszetős külső borzalmas belsőt takar. Mondhatnánk, hogy a CBA Fehér Kenyér a kenyerek fiatja. :D

ÖSSZPONTSZÁM: 10/5 "És csakis a külső miatt"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr19671380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása