HTML

A Kenyeres Blog

A magyar nép eledelének története, készítése, megismertetése és értékelése.

Friss topikok

  • anyad.loller: aaaaaaaaaaahhhhhhhhhh kkeeeeeeeeeennnyyyyérrrrrr ahhhhh méééééééééééégggg (2010.03.01. 19:41) A Vámosi Parasztkenyér!
  • anyad.loller: húh oda vagyok a kenyerekért egyenesen kenyér fan vagyok egyszer belevertem egy kenyérbe, de most ... (2010.03.01. 19:35) Üdv!

Linkblog

A Vámosi Parasztkenyér!

2008.10.06. 10:14 A Pék

Előzetesben annyit elmondhatok, hogy ez a produktum az előzőnek pont a szöges ellentétje! Ha az autós hasonlatoknál kéne maradnom talán aztmondanám hogy ez egy Lada Niva ami ugye bűnronda, de ha kell kihúz a szarból :)

Kívülről igen csunyácska. Magamnak biztos nem venném meg csak, ha ez lenne az utolsó a polcon. És mivel ez is volt az utolsó a polcon, így a kollégával nem maradt más választásunk. Gondoltuk megnézzük mi sül(t) ki belőle.

Gyártó: Czirók Bt. Nemesvámos
Típusa: Paraszt kenyér

Külső tulajdonságok:

Színe igen fakó, héját rengeteg liszt borítja és helyenként hamuszerű por fedi.
Illata gyenge, viszont nagyon kellemes típikus kenyér illat. A héja nem ropogós, ha megnyomkodja az ember inkább szívósnak tűnik.

Mérete megfelelő kb. 34 cm.
Meglepődve tapasztaltuk, hogy erről a példányról is lehagyták a gyártási dátumot és a szavatosságát megjelölő időpontot. Bizony itt is el kell vennünk emiatt egy pontot.
Morzsolódással nincs probléma csak minimális morzsa marad utána.

Feltárás után:

Illata szeletelés után is gyenge marad. A belseje ugyan olyan fakó, mint ahogy a külsejéből gondoltuk. ránézésre lyukacsosabb az előző tesztalanynál, viszont sokkal kisebb "krátereknek" köszönhetően a méztesztnél is jobban tejesített (de erről majd kicsit késöbb).

Ízlések és pofonok, avagy kinek a pap kinek a parasztkenyér :) :

A zord külső után nem vártunk sokat mikor először megkóstoltuk a tesztalanyt, de kellemest csalódtunk mivel kifejezetten kellemes íze van, ha a savanykás utóízt nem számítjuk. Itt viszont nem feledkezhetünk meg arról, hogy van aki ezt szereti és nem csak a saját ízlésünkre kell alapoznunk. Ámbár az ízélmény kicsit rontja hogy a héjával meg kell küzdeni egy kicsit mivel elég szívós :D.

Mézteszt:

Nagyon jól kenhető, nem esik szét közben, a késre nem ragadnak rá a morzsák.
A méz nem folyik át rajta, és a mézzel együtt eltűnik a savanykás utóíz is.

Alapvetően jó kis kenyér ez kisebb nagyobb hibákkal, amik miatt a pontszáma: 10/6

KÉPEK FELTÖLTÉS ALATT.
 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr84698469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frensy 2008.11.13. 20:56:43

Fiúk a paraszt kenyérnek a kovásztól van a savanykás utóíze még hagyománysabban készítik mint a többit,ezért drágább is:)))

anyad.loller 2010.03.01. 19:41:45

aaaaaaaaaaahhhhhhhhhh kkeeeeeeeeeennnyyyyérrrrrr ahhhhh méééééééééééégggg
süti beállítások módosítása